شناخت سیگنال آنالوگ در الکترونیک

مفهوم شناخت سیگنال آنالوگ در الکترونیک چیست در واقع هر چیزی که حاوی اطلاعات و دیتا باشد را سیگنال میگویند این سیگنالها بهطور طبیعی در اطراف ما وجود دارند هر آنچه که در اطراف ما قرار دارد و ما می بینیم و یا می شنویم و حس میکنیم به گونه ای سیگنال آنالوگی است صدای موسیقی که می شنویم تصاویر و یا رویدادی را می بینیم و حس گرما و سرما و یا فشار همه و همه سیگنال آنالوگی هستن در حقیقت سیستم آنالوگی از ابتدای خلقت وجود داشته است.
شناخت سیگنال آنالوگ در الکترونیک
مقدار سیگنال آنالوگ همواره در طول زمان در حال تغییر هست یکی از رایج ترین سیگنالهای آنالوگ برق شهر است که بهصورت یک موج سینوسی است که هرلحظه مقدار آن کم و یا زیاد میشود از آنجایی که این سیگنال دارای فرکانس مشخصی است ما کم و زیاد شدن این تغییرات را با چشم خود نمیتوانیم ببینیم ولی اگر با یک دوربین فیلم برداری از یک لامپ روشنایی که با برق شهری روشن شده تصویر بگیریم و سرعت فرم فیلم برداری را کم کنیم متوجه میشویم که هنگام روشن شدن لامپ روشنایی با دور کم نور آن چشمک زن خواهد بود.
در سیگنال برق شهری بیشترین مقدار ۲۲۰ ولت مثبت و کمترین مقدار ۲۲۰ ولت منفی است و در نقطه از زمان به صفر نیز می رسد و در هر نقطه از سیگنال سینوسی مقایر عددی وجود دارد. بخاطر همین میگویند در هرلحظه از زمان دارای مقادیری است. شکل موج در سیگنال آنالوگ میتواند کاملا سینوسی نباشد میتواند با دامنه های کوچکتر و بزرگتر هرلحظه تغییر کند. ممکن است شکل موج کامل سینوسی نباشد و مقدار دامنه در لحظات مختلف تغییر کند این تغییرات شکل موج را نیز تغییر میدهد. ممکن است این شکل موج می تواند مربعی باشند البته منظور از نوع مربعی در سیگنال دیجیتال نیست.
دیدگاهتان را بنویسید